Napriek všetkým výzvam roku 2022 sme v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšili výnosy o 35 % a kapacitu viac ako dvojnásobne. Tiež sme otvorili továreň v Turecku, pokračovali v rozširovaní našich produktových radov a rýchlo sme získali paru.

Stali sme sa rýchlejšími a flexibilnejšími. Teraz sa podelíme o výsledky roka.

ajax 2022

Ajax Systems na začiatku rozsiahlej vojny

Keďže sa spoločnosť zameriava na trvalo udržateľný rozvoj, dlhodobo plánujeme diverzifikáciu výroby. Keď sa začala totálna invázia na Ukrajinu, otvorili sme továreň v bezpečnejšom regióne krajiny, vytvorili sme tam nové pracovné pozície a presťahovali veľa zamestnancov.

ajax 2022

Spoločnosti sa podarilo obnoviť dodávky za tri týždne a výrobný cyklus za päť týždňov. To všetko na pozadí bombardovania a nových logistických výziev.Tieto výzvy prekonávame spolu s naším tímom a partnermi. Ich podpora nám pomáha existovať a rásť.

Spustenie výroby v Turecku

Otvorenie továrne bolo plánované v rámci rozširovania dávno pred vojnou. Nové továrne s plným cyklom sú vždy diverzifikáciou rizík. V Poľsku už máme vlastné logistické centrum. Po preskúmaní možností padla voľba kombináciou faktorov na Turecko.

V máji Ajax Systems oznámil otvorenie prvej továrne mimo Ukrajiny. V októbri tam vyrobili prvý detektor DoorProtect .

Otvorenie nového závodu v Istanbule je strategickým krokom zameraným na diverzifikáciu našich výrobných kapacít. Turecko sme si vybrali na základe rôznych faktorov: prítomnosť profesionálov vo výrobnej oblasti, infraštruktúra, podmienky slobodnej ekonomickej zóny, úroveň daní, kvalita dodávateľov a blízkosť našich hlavných trhov. Nové výrobné zariadenie posilní vývoj zariadení Ajax a urýchli vstup na nové trhy.Aleksandr Konotopskyi, generálny riaditeľ spoločnosti Ajax Systems

Nové trhy

Do konca roku 2022 je Ajax prítomný vo väčšine krajín sveta. Spoločnosť vstúpila na trhy Severnej a Južnej Ameriky — USA, Kanada, Argentína, Uruguaj a ďalšie krajiny regiónu.

Lídri bezpečnostného priemyslu sa pripájajú k partnerskej sieti. Inaxsys je teraz oficiálnym distribútorom Ajaxu v Kanade a SS&SI — v Spojených štátoch S. ADI a Wesco sa stali partnermi Ajax Systems v oboch krajinách. Na austrálskom trhu spoločnosť spolupracuje s NAS Australia a SecuSafe . Oznámili sme partnerstvo so spoločnosťami Microfal v Uruguaji a Getterson v Argentíne. Medzi krajiny s novo pridanými distribútormi patria Lotyšsko, Katar, Saudská Arábia, Indonézia a Filipíny.

Tento rok bol plodný aj pre integrácie. SoftGuard , CAMS , Immix , INSOCAM , Solid , LISA — každý z týchto monitorovacích softvérov je teraz integrovaný s Ajaxom. A monitorovacie stanice, ktoré používajú softvér Sitasys alebo AM/Win , môžu prijímať alarmy s overením fotografií z Ajaxu.

S Ajaxom už spolupracuje 1 750 monitorovacích spoločností po celom svete. Vymenujme tie najhlasnejšie na nových trhoch. V Kanade je to CCAQ, Centrale d'Alarme De Bromont, Lanvac , API, SRC, Paladin. V USA — Rapid Response, CMS, Centralarm, USA Central Station, Emergency 24, NMC (National Monitoring Center).

 

Špeciálna udalosť: Komfortná zóna

Napriek všetkému náš tím nakrútil štvrtú špeciálnu akciu na Ukrajine. Po 24. februári sme zabudli na svoju komfortnú zónu a sústredili sa na ochranu našej krajiny a podnikania. Napriek tomu sme pri predstavovaní nových produktov Ajax zvolili ako ústrednú tému komfortnú zónu. Koniec koncov, Ajax je vždy o ambicióznej budúcnosti, inováciách a technológiách, ktoré robia tento nedokonalý svet lepším miestom.

Produkty, ktoré sme prezentovali:

LightSwitch , inteligentný spínač svetiel . Všetky modely spínačov majú veľký dotykový panel, ktorý funguje dotykovo aj bezkontaktne – stačí priložiť ruku k sebe. Pomocou LightSwitch môžete ovládať osvetlenie zo svojho smartfónu. Podporuje tiež scenáre automatizácie, ktoré robia život pohodlnejším. Toto je spoľahlivosť profesionálneho bezpečnostného riešenia a najlepšia používateľská skúsenosť.

Máme pokročilú sadu technológií na vytvorenie vynikajúceho produktu na ovládanie osvetlenia. Naše systémy sú už vo viac ako miliónoch zariadení, naši používatelia milujú Ajax a veríme, že dokážeme znovu objaviť, ako ľudia ovládajú svetlo.Aleksandr Konotopskyi, generálny riaditeľ spoločnosti Ajax Systems

LifeQuality , inteligentný monitor kvality vzduchu so senzormi teploty, vlhkosti a CO 2 . Pomáha vyhodnocovať dynamiku kvality vzduchu doma, v kancelárii, na pracovisku alebo v akomkoľvek inom priestore. Používatelia získajú presnosť merania na lekárskej úrovni, komplexné informácie v aplikácii a scenáre automatizácie s novými funkciami. Napríklad bezpečnostný systém Ajax s LifeQuality a automatizačnými zariadeniami teraz dokáže zapnúť ventiláciu alebo zvlhčovač vzduchu, ak sa indikátory kvality vzduchu stanú nepríjemnými.

FireProtect 2 je prvých sedem zariadení novej rady požiarnych hlásičov Ajax . Patentovaná dymová komora nevyžaduje pravidelné čistenie. Dvojspektrálny senzor rozlišuje dym od pary. Dva termistory reagujú na horiace syntetické materiály a pokročilé analytické algoritmy minimalizujú riziko falošných poplachov. Ide o spoľahlivú domácu protipožiarnu ochranu, ktorá spĺňa normy EN 14604:2005/AC:2008, EN 50291-1:2018 a značky Q.

WaterStop , uzatvárací ventil vody, ktorý môžete na diaľku ovládať zo smartfónu . Funguje na batérie alebo externé napájanie a pripája sa k rozbočovaču prostredníctvom rádiového protokolu Jeweler. Je vybavená Bonomi ventilom. Bezdrôtové detektory WaterStop, LeaksProtect a hub vytvárajú automatizovaný protipovodňový systém.

Socket Plus (typ G) , inteligentná zásuvka s ochranou pred elektrickým oblúkom . Umožňuje vám ovládať napájanie pripojeného zariadenia zo smartfónu a podporuje scenáre automatizácie. Okrem základnej elektrickej ochrany má inteligentná zásuvka ochranu pred iskrou a oblúkom. Socket Plus ponúka novú úroveň komfortu a zvýšenú požiarnu bezpečnosť.

Držiak DIN  na upevnenie relé alebo nástenného spínača na lištu DIN . Zabezpečuje pasívne vetranie zariadenia, umožňuje manuálne spínanie relé, šetrí miesto a udržiava poriadok v elektrickom paneli.

PRO Desktop 3.4 , pokročilá bezpečnostná služba so správami o údržbe . Funkcia správ vám umožňuje získať všetky dôležité informácie o inštalovaných zariadeniach v zariadení. Jedna stránka, ktorá obsahuje stav rozbočovača, stav komunikácie, úroveň nabitia batérie každého zariadenia a ďalšie kritické parametre. Správu je možné stiahnuť do lokálneho úložiska vo formáte PDF alebo preniesť do softvéru tretej strany cez Enterprise API.

ajax 2022

Správa poskytuje úplné pochopenie toho, či systém vyžaduje údržbu

Teplotné scenáre . Mnohé zo zariadení Ajax zobrazovali v aplikácii okolitú teplotu, ale tento indikátor bol k dispozícii iba na prezeranie. Teraz môže spúšťať teplotné scenáre . To znamená, že ohrievač sa zapne, ak napríklad teplota troch detektorov v miestnosti klesne pod 15°C.

Prístupové kódy klávesnice pre neregistrovaných používateľov . Táto funkcia umožňuje priradiť osobe alebo spoločnosti samostatný prístupový kód v nastaveniach hubu bez vytvorenia účtu Ajax. V aplikácii Ajax teda nie je potrebné registrovať zamestnancov kancelárie, upratovacie firmy alebo realitné kancelárie. Keď sa použije kód, zobrazí sa s menom používateľa v informačnom kanáli udalostí a upozorneniach push.

Spoločná značka pre partnerov spoločnosti Ajax Systems . Nový digitálny nástroj pre bezpečnostné spoločnosti alebo spoločnosti poskytujúce služby na zvýšenie povedomia o značke a automatizáciu pripomenutí platieb. Aplikácia zobrazuje logo spoločnosti a informácie o zostatku na účte klienta.

ajax 2022

Tím tiež prehodnotil interakciu používateľov s aplikáciami . Zohľadnili sme moderné trendy a prirodzené črty ľudskej interakcie s rozhraniami. Texty sú kontrastnejšie, každý bezpečnostný režim má svoju farbu a ovládanie automatizačných zariadení (relé, inteligentné zásuvky a spínače) je teraz v samostatnom menu.

Príležitosti pre partnerov

Filozofia komfortu sa rozšírila na softvér, obchodné aktivity a každodennú prácu s partnermi. Spoločnosť vyvinula dva partnerské programy: pre distribútorov a inštalačné a bezpečnostné spoločnosti. To pomôže partnerom Ajax Systems vybudovať svoje podnikanie, nainštalovať viac systémov a zvýšiť priemernú kontrolu.

Teraz máme partnerský portál Ajax. Sledujte svoj pokrok v motivačnom programe, sledujte kalendár udalostí vo svojom regióne a spravujte informácie o svojej spoločnosti vo svojom profile. To všetko je vždy po ruke na účte partnera.

ajax 2022

Osobný účet partnera

Partnerský portál je prechodom z éry korešpondencie k digitálnej službe. V roku 2022 bol prístup povolený Spojenému kráľovstvu, Taliansku, Španielsku, Portugalsku, krajinám Škandinávie a Beneluxu. Portál a nové partnerské programy budú dostupné v roku 2023 pre všetky krajiny, kde pôsobí Ajax.

Prebudovali sme tréningový systém založený na Ajaxe a spustili sme Akadémiu Ajaxu . Akadémia je miesto, kde naši odborníci vysvetľujú funkcie systému, diskutujú o zariadeniach a špecifikách práce s nimi a zdieľajú tajomstvá interakcie so zákazníkmi.

Partneri Ajax Systems na celom svete dostávajú rovnaké skúsenosti a znalosti bez ohľadu na formát školenia: offline udalosti, webináre alebo video lekcie. Pre všetkých partnerov sú zavedené jednotné testovacie štandardy.

 

ajax 2022

Ajax Systems poskytuje partnerom prístup k obrovskej databáze pracovných materiálov a podporu od najväčšieho marketingového tímu v odvetví.

Príbehy zákazníkov

Príbehy zákazníkov je nová sekcia na našej webovej stránke. Tu zdieľame rozmanitosť prípadov použitia implementácie systému Ajax na celom svete.

Mikroklíma na farme, ochrana jácht, rozľahlých vonkajších priestorov alebo múzejných exponátov a prevencia krádeží paliva z nákladných áut – to všetko búra mýtus, že Ajax je len „domáci alarm“.

Príbehy zákazníkov sú nástrojom, ktorý vizuálne presvedčí potenciálnych zákazníkov.

ajax 2022

 

Uznanie a ocenenia

Spoločnosť Ajax Systems sa dostala do finále ocenení Security & Fire Excellence Awards 2022 v 3 kategóriách:

  • Bezpečnostný výrobca hardvéru/softvéru roka — Ajax Systems.
  • Inovácia bezpečnostného hardvérového produktu roka — Systémy Ajax s dvojitou záclonou v exteriéri .
  • Bezpečnostný softvérový produkt alebo softvér ako služba roka — Ajax Systems s PRO Desktop 3.2 .

Sme radi, že nás uznala britská bezpečnostná komunita.

ajax 2022

Vonkajší detektor MotionCam získal prestížne ocenenie GIT Security Award 2023 . Ide o každoročnú čitateľskú cenu nemeckého vydavateľstva Wiley-VCH Publishing. Čitatelia z celého sveta hlasujú online za produkt s najlepšou inováciou, používateľskou skúsenosťou a jedinečnou ponukou na trhu.

ajax 2022

Silná komunita

V roku 2022 bol Ajax prezentovaný na 51 výstavách v 32 krajinách. Ajax Systems sa zúčastnil na 27 výstavách ako predajca, zatiaľ čo partneri prezentovali produkty na všetkých ostatných. Partneri zorganizovali aj 263 podujatí v 33 krajinách.

Offline akcií sme sa nevzdali ani na Ukrajine. Samozrejme, pri dodržaní všetkých vojnových bezpečnostných pravidiel.

Dňa 20. decembra spoločnosť usporiadala partnerský seminár v Kyjeve, posledný zo série ukrajinských podujatí a prvý v hlavnom meste za posledné 3 roky. Prehliadka Ukrajiny sa konala v 9 mestách a zhromaždilo okolo 1000 návštevníkov.

Okrem toho sme zorganizovali 169 webinárov v technických a obchodných oblastiach, ktoré zhromaždili 15 780 zobrazení po celom svete.

ajax 2022

Tím

Ajax Systems pokračuje v najímaní zamestnancov a neznižuje počet zamestnancov. Namiesto toho spoločnosť rýchlo rastie a investuje do ľudských zdrojov. Tím spája profesionálov s jedinečnou zručnosťou pracovať a udržiavať vysokú efektivitu v podmienkach vojny.

V roku 2022 mal tím Ajax 2 620 zamestnancov, o 877 viac ako v predchádzajúcom roku.

Medzinárodné pobočky tiež pokračujú v raste, pričom skúsení zástupcovia priemyslu sa pripájajú k tímom vo svojich regiónoch.

Pozývame vás, aby ste zvážili pracovné príležitosti v spoločnosti Ajax Systems.

Aplikácia Air Alert

Od začiatku totálnej vojny spoločnosť aktívne premýšľala o tom, ako môžeme pomôcť. Ajax Systems nesie so svojimi technológiami bezpečnostnú misiu, vďaka ktorej je nedokonalý svet bezpečnejším miestom. V spolupráci so spoločnosťou Stfalcon a s podporou Ministerstva pre digitálnu transformáciu Ukrajiny sme vyvinuli aplikáciu Air Alert. Aplikácia má dnes 14,5 milióna stiahnutí. Je vo vysielaní správ v Európe, Japonsku a USA. A na Ukrajine zachraňuje ľudské životy.

ajax 2022

Tím Ajax Systems implementoval riešenie na upozorňovanie verejnosti na vojnové poplachy prostredníctvom bezpečnostných systémov Ajax. Rýchle upozornenia sú mimoriadne dôležité pre veľké podniky a kancelárie s mnohými ľuďmi. V školách, škôlkach a univerzitách sú takéto upozornenia povinnou požiadavkou Štátnej pohotovostnej služby Ukrajiny.

Vďaka rozhraniu Enterprise API sa upozornenia odosielajú priamo do bezpečnostných systémov Ajax. Hlasité sirény HomeSiren a StreetSiren sa spúšťajú alarmom.

Tím venuje osobitnú pozornosť tomu, aby upozornenia neboli strašidelné. Teraz je hlasom aplikácie Air Alert Mark Hamill , ktorý hrá Luka Skywalkera v Star Wars. Keď poplach skončí, herec žiada o dary na nákup dronov pre ukrajinskú armádu.

Aktualizácia bude užitočná pre novinárov, medzinárodné misie a všetkých, ktorí momentálne pracujú na Ukrajine. Ľudia v iných krajinách si môžu stiahnuť aplikáciu, takže môžu cítiť, čím Ukrajinci prechádzajú.

Toto je pre nás viac než len aktualizácia aplikácie. Je to súčasť práce na informačnom fronte a príležitosť pomôcť ozbrojeným silám Ukrajiny pokračovať v efektívnom boji. Bohužiaľ, letecké výstrahy sú pre Ukrajincov stále bežné a neustále potrebujeme pomoc zo západného sveta. Dúfame, že anglická verzia aplikácie pomôže upriamiť pozornosť cudzincov na vojnu na Ukrajine a povzbudí ich, aby podporili našich obrancov. Ďakujeme partnerom UNITED24 a svetovej legende Markovi Hamillovi za ich angažovanosť a neúnavnú prácu na víťazstve.Valentyn Hrytsenko, CMO spoločnosti Ajax Systems

ajax 2022

Aplikácia Air Alert je dostupná v Google Play Market , AppStore a Huawei AppGallery .

Okrem toho Google používa infraštruktúru Ajax na samostatné upozornenia na svojej strane. Výsledkom je, že používatelia smartfónov so systémom Android dostávajú upozornenia, aj keď nemajú nainštalovanú aplikáciu Air Alert.

Nezastaviteľný

Napriek všetkému rozvíjame naše podnikanie, predvídame riziká a pripravujeme plány na rýchly rast.

Ajax Systems je systematické a koordinované podnikanie. Kontrola a bezpečnosť sú v DNA spoločnosti. Tento prístup nás zjednotil a pripravil nás aj na rozsiahlu vojnu. Tím neustále vyvíja produkt; výroba rastie, šarže produktov sa dodávajú do všetkých kútov sveta, infraštruktúra je stabilná, služba zákazníckej podpory funguje 24 hodín denne, 7 dní v týždni, zavádzame nové iniciatívy na podporu partnerov a ďalšie. Bezpečne rozmiestnené servery mimo Ukrajiny a diverzifikovaná výroba nás robia odolnými voči rôznym nebezpečenstvám.

Teraz sme nielen presvedčení, že sme pripravení rozvíjať sa aj v tých najnáročnejších podmienkach. Dokázali sme to v reálnych podmienkach.

Rok 2023 bude pre Ukrajinu rokom veľkého víťazstva a Ajax Systems bude naďalej rásť a dosahovať svoje ciele.